Снимка Туитър/Jackson ProskowСАЩ мислят да обвинят нападателите на Капитолия по закона

...
Снимка Туитър/Jackson ProskowСАЩ мислят да обвинят нападателите на Капитолия по закона
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието на САЩ обмисля дали да обвини членовете на крайнодесни групи, замесени в щурма на Капитолия

Снимка Туитър/Jackson Proskow

Съединени американски щати мислят да обвинят нападателите на Капитолия по закона за мафията и рекета.

При обсадата и нахълтването в Капитолия на поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп починаха петима, в това число един служител на реда.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати обмисля дали да упрекна членовете на крайнодесни групи, забъркани в щурма на Капитолия на 6 януари според федерален закон, употребен нормално против проведената престъпност, оповестява Ройтерс, цитирайки два свои източника от правоприлагащите органи.

Законът за корумпираните и организациите за рекет, прочут като RICO, дава опция на прокурорите да се борят против някои продължаващи рекетни закононарушения като убийства, отвличания, подкупи и пране на пари, съобщи БНР.

Законът от 1970 година планува солидни наказателни наказания, в това число до 20 години затвор и лишаване на нелегално добити активи посредством незаконно дружество.

Източниците на Ройтерс - сегашен чиновник на правоприлагащите органи и някогашен чиновник, който неотдавна напусна федералното държавно управление, обявиха, че потреблението на закона RICO за обвиняване на хората, забъркани в насилието в Капитолия, се разисква в Министерството на правораздаването, без обаче да е взето дефинитивно решение. Източниците приказваха пред организация при изискване за анонимност.

При обсадата и нахълтването в Капитолия на поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп починаха петима, в това число един служител на реда. Все още не е ясно дали случаите, произлизащи от щурма, дават отговор на " законови детайли ", нужни за позоваване на закона RICO, сподели някогашният федерален чиновник, представен от Ройтерс.

Администрацията на президента Джо Байдън предизвести, че вътрешният екстремизъм е възходяща опасност след безредиците към и в Капитолия при започване на годината.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР